#OMDuratarinat – Some-markkinoijan tärkeimmät taidot vuonna 2020


Omdblogi.fi - Jack Tarvajärvi

#OMDuratarinat blogisarjassamme tutustumme OMD:n markkinoinnin ammattilaisiin. Tässä kuussa esittelyssä some-spesialisti ja uusi vahvistuksemme Jack Tarvajärvi, joka kertoo urastaan ja siitä, mitä taitoja (some-)markkinoijalta vaaditaan vuonna 2020.

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Hei internet! Nimeni on Jack Tarvajärvi ja aloitin vuoden alussa OMD:llä työnimikkeellä Social Media Specialist. Työnkuvaani kuuluu asiantuntijuus sosiaalisen median kaupallisten kampanjoiden parissa. Kiinnostuksen kohteitani ovat pitkät kävelyt rannalla, Facebookin eurolleen optimoidut kampanjat ja erinäiset tyylikkäät mainosratkaisut, joissa venytetään alustojen teknisiä mahdollisuuksia äärimmilleen.

Miten päädyit työskentelemään OMD:lle ja mitä odotat työltäsi eniten?

Kuten kaikki kauniit uratarinat, minunkin polkuni OMD:llä sai alkunsa lounaalla. Ennen sitä työskentelin pari vuotta yrittäjänä toimien Some-konsulttina. Tätä ennen ehdin asua Maltalla rakentaen some-mainontaa Britteihin uhkapelien maailmassa ja tavoitella sitä kuuluisaa ”nelosleveliä” Bassoradiolla.

Upeaa olla taas isossa talossa töissä ihmisten ympäröimänä! Sytyn kollegoiden kanssa toimimisesta ja tiimityöstä, joten innokkaana olen päässyt aloittamaan tänä vuonna työt OMD:llä. Mad Men-fanina myös newyorkilaisessa konsernissa työskentely saa jollain omituisella tavalla hymyn miehen huulille. Ehkä koen olevani 2020-luvun Suomi-versio Harry Cranesta.

Mitä ovat mielestäsi (some-)markkinoijan tärkeimmät taidot vuonna 2020?

Jack of All Trades. Koen, että some-markkinoijalta vaaditaan vuonna 2020 laajaa ymmärrystä eri kanavista, samalla ollen luova ja analyyttinen. Muiden markkinointimuotojen ja somen ulkopuolisten medioiden ymmärtäminen perustasolla on erinomainen lisä työkalulaatikkoon ja lähes pakollista, mikäli haluaa saada kampanjoista kaiken hyödyn irti. Tähän väliin on myös pakko mainita, että kuvankäsittelyn ja videoeditoinnin perusteiden osaamisesta ei ole ikinä haittaa (tietäjät tietää).

Mitkä ovat mielestäsi mielenkiintoisimmat trendit somemainonnassa vuonna 2020?

Omasta mielestäni TikTok ja Jodel tulevat kasvamaan Suomessa 2020 ja ottamaan vielä suuremman palan kakkua kuluttajien somen käytöstä. Haluaisin myös nähdä YouTuben kasvavan laajemmin ja sisältöjen laajentuvan. Vakavammalla puolella Yhdysvaltain presidentinvaalit tulevat varmasti taas vaikuttamaan tapaan tehdä poliittista Facebook-mainontaa ja informaatiovaikuttaminen sosiaalisessa mediassa tulee varmasti saamaan uusia muotoja vuonna 2020.

Paras uraneuvo, jonka olet saanut?

”Virheitä saa ja pitää tehdä, mutta samoja virheitä ei saa toistaa.”

Mitä sanoisit kaksikymppiselle Jackille nyt, jos voisit opastaa häntä urapolulla?

Muista, että elämää täytyy olla myös työn ulkopuolella.

Recent Content

link to COVID-19 - Näkemyksiä pandemian vaikutuksesta markkinointiin ja mediaan Suomessa

COVID-19 - Näkemyksiä pandemian vaikutuksesta markkinointiin ja mediaan Suomessa

Lataa artikkeli pdf-muodossa. Elämme suurimman globaalin muutoksen keskellä sitten vuoden 2008 finanssikriisin. Sen vaikutukset näkyvät jo nyt kuluttajakäyttäytymisen, mediakulutuksen ja markkinoinnin sekä markkinointibudjettien muutoksina.  Suomi tulee muihin Euroopan ja Aasian maihin verrattuna muutaman viikon jälkijunassa ja tässä tilanteessa se antaa meille mahdollisuuden oppia muilta markkinoilta, miten reagoida uuteen tilanteeseen. MEDIAN KULUTUS JA MAINOSTAJIEN MEDIAPANOSTUKSET Väestön […]
link to Vinkit etätyön ja lastenhoidon yhdistämiseen

Vinkit etätyön ja lastenhoidon yhdistämiseen

Monet meistä ovat nyt uuden edessä kun samaan aikaan pitäisi hoitaa kahdet työt: omat työt etänä sekä lasten hoito. Tässä meiltä muutama vinkki miten voit saada päiväsi sujumaan paremmin: Sovi yhdessä lasten kanssa edellisenä iltana millainen on seuraavan päivän ohjelma / lukujärjestys. Kirjoita (tai piirrä jos lapsi on pienempi) lukujärjestys esimerkiksi paperille tai piirustustaululle näkyville. […]